Perslunch lancering Cesar keuken

Op 29 november stelde de Antwerpse keuken- en interieurwinkel Si Accomodi in aanwezigheid van pers en de ontwerpers Garcia Cumini een nieuwe keukenlijn voor. UNIT, zo heet de creatie van fabrikant Cesar en ontwerpers Garcia Cumini. De keukenlijn speelt in op een reële nood in de moderne samenleving en pakt uit met een uniek design: de verhuisbare, nomadische keuken.

Globalisering, steeds kleiner wonen, steeds vaker verhuizen: deze trends klinken in de 21ste eeuw meer dan gewoon bekend in de oren. Tot vandaag betekende een verhuis ook elke keer weer afscheid van je vertrouwde keuken. Met UNIT brengen de ontwerpers daar nu verandering in. Door het modulaire design en de ongelooflijke lichtheid van de elementen neem je vanaf nu de keuken gewoon mee uit je oude woonst en installeer je hem opnieuw in je nieuwe woning.

Slim design

Om het nomadische karakter van deze keukens mogelijk te maken, haalden ontwerpers Cinzia Cumini en Vincente Garcia inspiratie bij de professionele keukens. Door industriële materialen te gebruiken en die te combineren met de functionele en esthetische eisen van een huiskeuken, kwamen ze tot een resultaat dat alles had: UNIT is licht, esthetisch, veelzijdig. “We hebben UNIT opgevat als een soort van brugproject” verklaren de ontwerpers. “Het ontwerp moet twee uitersten verbinden: enerzijds de ruwe esthetiek van professionele elementen, die vooral gestuurd worden door hun praktische functie, en anderzijds de harmonieuze en elegante vormen, die beter geschikt zijn voor het interieur van het huis.”

Functioneel en personaliseerbaar

UNIT heeft een ontzettend veelzijdig karakter. De keukens zijn uitstekend aan te passen aan persoonlijke stijl, aan interieur en – niet onbelangrijk voor een nomadische keukenlijn – aan verschillende ruimtes. Het ontwerp zelf doet denken aan heel eenvoudige grondvormen: een klassieke bureauvorm, een werkbank … De afwerking zit in de zachte lijnen met knipoog naar de jaren 50, en de aandachtig gestylede handvatten en klinken.

Over Garcia Cumini

Het prestigieuze Italiaanse designersduo Garcia Cumini wordt gevormd door Cinzia Cumini en Vincente Garcia. Hun filosofie is het resultaat van de unieke samensmelting van beide creatieve geesten en hun multidisciplinaire aanpak, waarbij ze consequent de principes van het ‘Slow Design’ volgen. Ze werken onder meer samen met Cesar, Agape, Foscarini, Poltrona Frau, Verzelloni en Zanotta.

Over Si Accomodi

Het Italiaanse ‘Si Accomodi’ betekent in het Nederlands zoveel als ‘voel je thuis’. En dat is exact wat deze keuken- interieurwinkel wil bereiken: een interieur creëren waar je je thuis voelt. De Antwerpse interieurspecialist levert professioneel advies van architecten en een collectie met designstukken van topniveau, zowel voor de keuken en het interieur als outdoor. De winkel is ondergebracht in een prachtig herenhuis in het hartje van Antwerpen, een gedroomd decor voor de collecties. Si Accomodi maakt keukens op maat en is onder meer verdeler van het topmerken Cesar en Arclinea.